Dietist Anna Couperus
Lekker eten is ook gezond!

Welkom bij dietist Anna Couperus

 

Ervaar de kracht van goede voeding!

In mijn praktijk zijn volwassenen met diverse vragen rondom voeding en aan voeding gerelateerde problemen welkom.

Tijdens de uitgebreide consulten krijgt u veel persoonlijke aandacht. Uw verhaal hoeft u maar eenmaal te doen, want u heeft altijd te maken met dezelfde persoon. Aanvullende adviezen vanuit de natuurvoeding en op het gebied van voedingssupplementen bieden extra mogelijkheden om tot een optimale behandeling te komen.
Een voedingsadvies wordt aangepast aan uw persoonlijke omstandigheden, eetgewoonten en voorkeuren.  Eetgewoonten aanpassen is niet eenvoudig, begeleiding en coaching is dan ook onderdeel van de behandeling. 
Een eerste consult duurt circa 60 min. Een vervolgconsult duurt circa 30 min.

Wanneer u niet of moeilijk naar de praktijk kunt komen dan is het ook mogelijk dat ik bij u thuis kom.

Op deze site vindt u alle informatie over mijn werkwijze. Heeft u daarna nog vragen, neemt u dan contact met mij op.

 

Waarvoor kunt u bj mij terecht?

Diabetes Mellitus, Overgewicht- en emotie-eten, Voeding voor of na Bariatrie (maagverkleining) Ondergewicht, Prikkelbare Darm Syndroom, Ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa. Voedselallergie en Voedselintolerantie, Coeliakie, Voeding bij Long Covid.

Begeleiding voeding bij hormonale problemen bijvoorbeeld PCOS of migraine.

Vakantie:

De praktijk is gesloten van 18 juli t/m 29 juli. Voor dringende zaken ben ik telefonisch bereikbaar. Wanneer u een bericht inspreekt bel ik dezelfde dag nog terug. 

Corona:

Afspraken op locatie zijn gewoon mogelijk!

Kom niet als u koorts heeft, hoest of verkouden bent. Of wanneer in uw directe omgeving mensen besmet zijn met het Corona-virus.

Wanneer u liever een telefonisch consult heeft, kan dat natuurlijk ook.

 

Op maandag: Locatie Deventer: Brinkgreverweg 122.

Iedere dinsdag spreekuur heb ik spreekuur in Medisch Centrum Olst. Averbergen 3. U vindt mij tegenover de apotheek. (kamer 2)

 

Op de andere dagen is er spreekuur (op afspraak) aan de Van Oldenbarneveltstraat 64 te Olst.

 

 

 Prikkelbare Darm en Darmklachten.

 Heeft u de diagnose prikkelbare darm gekregen? Sindsdien zorgt u  ervoor dat u gezond eet, gebruikt u meer vezels en voorkomt zo goed mogelijk stress. Helaas zijn de klachten nog niet minder geworden.  Gelukkig zijn er meer mogelijkheden om van uw klachten af te komen.

Diëtist Anna Couperus gaat samen met u na waar bij u de oorzaak van uw buikklachten kan liggen.  U kunt ook bij haar terecht voor het  FODMAP-dieet. Dit is een proefdieet bij een prikkelbare darm om te bepalen of voedselovergevoeligheid een rol speelt bij uw darmklachten. Daarna laat u alleen die voedingsmiddelen weg die daadwerkelijk last  geven. Het is geen makkelijk dieet , daarom is begeleiding door een ervaren diëtist onontbeerlijk.

Anna Couperus heeft als diëtist expertise over het FODMAP-dieet en prikkelbare darm opgebouwd.

Heeft u FODMAP dieet gevolgd en blijft u klachten houden? Ook dan kan consult zinvol zijn om te zoeken naar andere oorzaken van de klachten.

Is er bij u geen prikkelbare darm vastgesteld? Hebt u toch darmklachten, zoals verstopping of diarree? Ook dan kan een kortdurende begeleiding door een diëtist tot aanzienlijke verbetering leiden.

 

Een consult bij de diëtist wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan 06 10052743 of mail: advies@dietistcouperus.nl.

 

In 2022 wordt weer 3 uur dieetadvisering vanuit de basisverzekering vergoed.

Een aantal verzekeraars hebben daarnaast nog extra uren in hun aanvullend pakket opgenomen.

Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor alle voorwaarden.

Ketenzorg: Wordt uit basisverzekering vergoed zonder eigen risico.

 

 

 

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.